Robinson tábor

Várunk a Pilis erdeiben egy kihívásokkal és kalandokkal teli táborban 2019. június 24. – 28. között.

Öt napot és négy éjszakát töltünk el az erdőben és közben belekóstolunk az ősemberek életébe. Szomjas vagy? Gyerünk, keressünk egy forrást! Éhes vagy? Gyerünk vadászni! Hozz sátrat, hálózsákot, bicskát, kalandvágyat és sok minden mást!

A Pilis szívében egy barlang körül szervezzük meg az ősember táborunkat. Nap mint nap kerülünk érdekes és kalandos helyzetekbe. Olyan triviális dolgok is komoly fejtörést és problémamegoldó képességet kívánnak majd, mint a tisztálkodás, vízhasználat, főzés. Wifi nincs, csak friss levegő 🙂

Vadászni rétegeltlemezből kivágott állatokra fogunk, amelyeket a fák közt kell megkeresni és haza kell cipelni az elejtésekor talált ennivalókat (virslit, steaket, túrórudit :)) Nem csak vadászni, hanem gyűjtögetni is fogunk, hogy minden étkezéskor legyen mit ennünk. Ásunk gödröt, hogy hideg maradjon a ​gyümölcs, innivaló. Barlangrajzok segítségével nyerjük el az Istenek kegyét, így értékes felszerelésekhez (wc papír 🙂 , túrórudi, csoki, gyufa) juthatunk.

Készítünk térképeket és megosztjuk a törzsi feladatokat is!

A tábor “ottalvós” sátorozós-barlangozós-tűzrakós.

Reggel 9-10 magasságában indulunk felfedezni a környéket, közben értékes építőanyagokat keresünk további felhasználásra. A nagy déli meleget erdőben, patakparton, patakban töltjük.

Délután totemoszlopot építünk, agyag bálványt készítünk, padokat és asztalokat ácsolunk.

Este törzsi énekeket mormulunk, őseink meséit elevenítjük fel és a fáklyákkal kivilágított táborhelyen készülünk a lefekvésre. 

Alvás helyett a csillagos eget nézzük és megtanulunk számtalan csillagképet.

A létszámról

15-20 gyermekkel tervezzük a mulatságot. Lesznek felnőtt kísérőink és segítségeink, akik hozzájárulnak, hogy az Istenek ajándékai biztosan eljussanak az őslakosokhoz!

Az árakról

A tábor ára  42 000 Ft / hét. Ebben benne van a napi tízórai, ebéd, uzsonna, szállás, sátor, a kísérők, segítők díja és egy kis meglepetés, ami segít emlékezni a Vadonban eltöltött napokra. 

Testvérkedvezménnyel, vagy csoportkedvezménnyel kapcsolatban hívj bátran!

Napi program

 • Reggel 8 – 9 óra körül kelünk, s reggelivel indítunk.
 • 9 – 10 óra magasságában vadászatra indulunk, hogy legyen ebédünk. Menet közben müzliszeletbokrokról és gyümölcslé forrásokból frissítjük fel magunkat (csak úgy, mint a kuflik).
 • 12 – 13 óra felé visszaérünk. A pihi alatt elkészítjük az ebédünket bográcsban, nyárson, grillen és kipihenjük a nap fáradalmait.
 • 15 – 18 óráig helyi barkácsolást tartunk a felfedezett anyagokból.
 • 19 órakor vacsora, tábortűz, élmények, visszajelzések megbeszélése.
 • 21 – 22 óra körül eltesszük magunkat másnapra (életkornak megfelelően).

A tábor alatt azonkívül, hogy remekül érezzük magunkat, megtanulnánk a következőket:

 • csapatmunkát a vadászat alatt 🙂
 • a tájékozódás alapjait
 • munkamegosztást
 • a térképkészítés és térképolvasás fortélyait
 • a rengeteg állat és növény nevét amit úton-útfélen láthatunk majd.

Már csak jelentkeznetek kell és irány a tábor!

*
*
*
*
Az Adatvédelmi irányelveket elolvastam, megértettem, abban foglaltakhoz kifejezetten, önkéntesen hozzájárulok.