Verdes Dóra

Verdes Dóra vagyok, a La Leche Liga szoptatási tanácsadója.

Angol-magyar szakos tanárként végeztem, tanítottam néhány évig gimnáziumban, aztán sorra érkeztek a fiaim. A szüléseim és a babás élet kezdete mintha beledobott volna egy olyan valóságba, ami addig rejtve volt előttem. A 24 órás fizikai és érzelmi készenlét, a törékeny újszülöttem életbentartásának felelőssége és aggodalmai, fejlődésének öröme és a köztünk lévő kapcsolat alakulása minden addiginál többet tanított számomra magamról és az életről.

A második fiam születése után intenzíven kezdtem bővíteni a szoptatással és szüléssel kapcsolatos ismereteimet. Kerestem azt az utat, ami a mai világban sokaknak hiányzó női tapsztalatátadást és megerősítést pótolhatja. Így kerültem kapcsolatba a La Leche Ligával (www.lll.hu), ahol önkéntes tanácsadóként dolgozom több mint 10 éve. Ennek a munkának a keretében telefonon segítem az édesanyákat, valamint havi egy alkalommal vezetem a Ligás szoptatást támogató csoportot Szentendrén hosszú évek óta.

Laktációs szaktanácsadóként is dolgozom (www.ibclc.hu) személyes tanácsadás keretében. Emellett rendszeresen tartok várandósok számára szoptatásra felkészítő alkalmakat.

Célom, hogy bizonyítékokon alapuló információkkal és személyes támogatással  segítsem az édesanyákat megtalálni a saját útjukat a táplálás és gondozás kérdéseiben. Hogy a kisbabájukkal való kapcsolatban megerősödhessen az önbizalmuk, hogy ahogyan képesek voltak kihordani és a világra hozni a gyermeküket, képesek őt szoptatni is.