Verdes Dóra

Verdes Dóra vagyok, a La Leche Liga szoptatási tanácsadója, laktációs tanácsadó, szülő-csecsemő konzulens, alkalmankénti dúla.

Angol-magyar szakos tanárként végeztem, tanítottam néhány évig, majd sorra érkeztek a fiaim. A szüléseim és a babás élet kezdete mintha beledobott volna egy olyan valóságba, ami addig rejtve volt előttem. A 24 órás fizikai és érzelmi készenlét, a törékeny újszülöttem életbentartásának felelőssége és aggodalmai, fejlődésének öröme és a köztünk lévő kapcsolat alakulása minden addiginál többet tanított számomra magamról és az életről.

A második fiam születése után intenzíven kezdtem bővíteni a szoptatással és szüléssel kapcsolatos ismereteimet. Kerestem azt az utat, ami a mai világban sokaknak hiányzó női tapsztalat átadást és megerősítést pótolhatja. Így kerültem kapcsolatba többek között a La Leche Ligával, ahol önkéntes tanácsadóként dolgozom több mint 13 éve. Ennek a munkának a keretében havi egy alkalommal vezetem a Ligás szoptatást támogató csoportot Szentendrén. Szoptatási tanácsadóként személyes tanácsadás keretében is dolgozom. Emellett rendszeresen tartok várandósok számára szoptatásra felkészítő alkalmakat.

A szoptatási tanácsadásról bővebben.

Szülő-csecsemő konzulensként pedig az alvással-altatással, sírással és megnyugtathatósággal, a táplálással valamint a dackorszakkal, testvérféltékenységgel és az anyává válás nehézségeivel kapcsolatos témákban tartok egyéni konzultációkat.

A szülő-csecsemő konzultációról bővebben.

Célom, hogy bizonyítékokon alapuló információkkal és személyes támogatással  segítsem az édesanyákat megtalálni a saját útjukat a táplálás és gondozás kérdéseiben.