Orsolyák Györgyi

Orsolyák Györgyinek hívnak, Shiatsu és svédmasszőrként, azon kívül Acces Bars kezelőként dolgozom, fennmaradó időben pedig, nem mellesleg 4 gyermek édesanyja vagyok.

11 évvel ezelőtt találtam rá egy Shiatsu Alaptanfolyamra, és azonnal elvarázsolódtam.  Tanulmányaimat folytatva a Nemzetközi Shiatsu Iskolában megismerkedtem a Hagyományos Kínai Gyógyászat alapjaival, elsajátítottam a teljes testet érintő Shiatsu kezelést, megismerkedtem a meridiánok egész testet átfogó rendszerével. Majd a mesterképzés során a Cranio-szakrális terápiával, és az Oszteopátia egyes elemeivel, később a fasciák, (izompólyák) oldásával, és egy speciális fascia-masszázzsal. Ezeket a kezeléseimben ötvözve ma már hatékony segítséggel tudok szolgálni a hozzám fordulóknak.

Minden választott utam az önismeretben vezet előre, így van ez Shiatsuval is. Nem pusztán egy test-kezelésről van szó, mely a biológiai, egészségi állapottal foglalkozik. A meridiánokon lévő akupresszúrás pontok a pszichikai erőnlétre is hatással vannak, egy-egy kezelés jelentősen befolyásolja lelki életünket. A kezelés az autonóm idegrendszerre hat, paraszimpatikus állapotot hozva létre, mely előfeltétele a gyógyulás létrejöttének. Ebben az ellazult állapotban olyan mély energetikai változások is létrejönnek a kezelés során, melyek felismerésekhez, onnan pedig változásokhoz juttatnak el bennünket, így lesznek hatással az életünk vezetésében.

Nagy szerepe van a jelen idejű tudatosságnak, az intuíciónak, a spontaneitásnak és a szándék mentességnek a kezelésekben. Ezek alapján érzékelhetjük, hogy a kezelést nem egy előre meghatározott koreográfia szerint hajtom végre, hanem egy folytonosan megújuló áramlásba kerülök a partnerrel (a Shiatsu szemléletében: a páciens). Ebben az áramlásban, és megváltozott tudatosságban, figyelemben, elmélyedésben jön létre a testi-lelki megújuláshoz vezető kezelés.

Az energetikai egyensúly helyreállítása természetesen nem csak a lelki állapotunkra van jó hatással, hanem fizikai közérzetünkre is. Így mozgásszervi panaszok esetében, egy fájó derék, hát, medence, váll kezelésekor is hatékony segítséget tudok nyújtani.

Külön említem a várandósság alatti kezeléseket, melyek eredményesen enyhítik az ilyenkor jelentkező panaszokat: kimerültség, hányinger, medence és derékfájdalmak, ödémásodás, stb. A kezelést a normál lefolyású várandósság teljes ideje alatt lehet alkalmazni.

Új és igazán dinamikus fordulópontot jelent számomra egy mélyen relaxáló, igazán stresszoldó technika: az Acces Bars® kezelés alkalmazása. Új kapukat nyit meg a tudatosság felé, örömteli, és könnyed módszer, mely a munkában elfáradt elme és test valódi orvossága.

Mindkét módszert, technikát tiszta szívvel ajánlom vendégeimnek. Azonban nem győzöm hangsúlyozni, hogy a gyógyulás kulcsa minden esetben a gyógyulni vágyónál van. Tapasztalatom és tudásom szerint a segítő dolga az, hogy teljes figyelmével és jelen-létével támogatást nyújtson, s ennek segítségével tud megszületni a kívánt eredmény.