Élő Fruzsina

Élő Fruzsina vagyok, pszichológus és alkotó-fejlesztő Metamorphoses meseterapeuta, az Egyesület az Inklúzióért, a Vissza a Vadonba Egyesület és a Cellux csoport tagja.

Ami a szakmai tapasztalatomat illeti: voltam osztályfőnök, aztán Celluxszal jártuk az iskolákat, óvodákat a természet védelméről és világunk egyéb nagy kérdéseiről beszélgetve, alkotva. Szerveztünk gyerektáborokat, írtunk mesekönyvet, barkácsolósat, rendeztünk interaktív kiállítást. Tartottam közös mesefoglalkozásokat családban és átmeneti otthonban élő gyerekeknek. Dolgoztam befogadó játszóterek kitalálásán, megvalósításán. Mesélek kicsiknek, nagyoknak, fogyatékkal élőknek, épeknek. Az egyesületünkkel pedig iskolákat és óvodákat járva a fogyatékosságot illető mindenféle kérdésekről beszélgetünk, és olyan gyerekprogramokat szervezünk, ahol sima és fordított gyerekek együtt játszanak.

Ami pedig a többit illeti, anya vagyok három gyerekkel, két simával, egy fordítottal (spécivel, sérülttel, ahogy tetszik), aminek köszönhetően egy igen nagy utat jártam be, az elmúlt 10 évben. Kacskaringósat, meséset, sokszor nehezet, sokszor felemelőt. Mindezt a tapasztalatomat hozom most el a Vadonba, és mesélek, játszom, alkotok, barangolok, beszélgetek azokkal a gyerekekkel, akik szívesen csatlakoznának az első Vadonos mesecsoporthoz.