KŐfestÉS tábor

A KŐfestÉS táborban köveket fogunk festeni ÉS sok egyebet megfigyelni és alkotni!

Várok minden olyan 7-12 éves gyereket, aki nem feltétlenül “jó rajzos” de szeret elmélyülni a festésben, a színek világában, a felfedezésben, az alkotásban!

Három fő témánk

  1. Kőfestés
  2. Ismerkedés, “portréfestés”
  3. Nyomolvasás, nyomhagyás

Ez a 4. nyár mióta köveket festek gyerekekkel a Kacsakőnél. A kő (nem kavics!) olyan anyagfelület tapasztalatom szerint, aminek festése nem okoz frusztrációt “jaj én nem tudok rajzolni/festeni” érzést a gyerekben. (Úgy mint egy üres papír….) Az alkotás folyamatában mindenki megkeresi a saját kövét, megpucolja, megfesti akár “csak” 1-2 színnel, vagy meg is dekorálja. Egyedit alkot így is-úgy is, ami a helyszínen marad és a többiekével együtt újabb alkotás darabja lesz. Pakolják ide-oda, “landartolnak” velük. A Vadon területét is szeretnénk sok-sok színes kővel kirakni!

Maga a kőfestés a tábort átfogó, nem egész napos, DE naponta visszatérő program lesz rengeteg lehetőséget adva a színekkel való kísérletezésnek, amit NAGYON FONTOSNAK TARTOK!

Mondhatnám, hogy “ez a mániám” a kövek segítségével, apró instrukciókkal, rávezetésekkel, a “MERJÜNK KÍSÉRLETEZNI ÉS MEGFIGYELNI” erejével.

Ezen kívül csinálunk még

  1. Színes “kavicskirakós készletet, “kőkaktuszt”….
  2. Megismerkedünk egymással páros “portréfestés” segítségével, majd elcseréljük a fejeinket…. Ezután “elhagyjuk a fejünket”, hogy fotóparavánt készítsünk és ott bárhol felbukkanhassanak…..
  3. Nyomhagyással foglalkozunk agyagban, járdán, papíron. Megvizsgáljuk a mozgás nyomát nagy tekercs papíron, járdán (ritmusok, irányok). Milyen nyomot hagy a madár repülés közben? Láthatóvá tesszük és lemodellezzük…..

Az időjárás és a csapat érdeklődése az arányokat befolyásolhatja.

Tábor ára: 38.000 Ft

Időpontok

  • június 17-21.
  • július 01. – 05.
  • augusztus 26-30.

Sok szeretettel: Kyrú

Már csak ki kell töltenetek a jelentkezést és irány a tábor!

*
*
*
*
*
Az Adatvédelmi irányelveket elolvastam, megértettem, abban foglaltakhoz kifejezetten, önkéntesen hozzájárulok.