Nyári táborok

Irány a természet!

taborok

Te építettél gátat a patakban, ugráltál billegő köveken, egyensúlyoztál farönkökön, másztál fára, kerestél kiutat izgalmas bozótlabirintusban vagy énekeltél tábortűz mellett? Ha igen, akkor biztosan szeretnéd, hogy a gyermeked is átélje ezeket az életreszóló élményeket.

Csodálatos természeti környezetbe, élménydús, szórakoztató táborainkba várjuk a kis kalandorokat, ahol erdőben-patak parton, több hektáros izgalmas játszó területen számtalan program vár rájuk, amely amellett, hogy fejleszt, mozgásban gazdag, felszabadult élményeken ad a gyermekeknek.

 

Miért a Vadon?

– Mert táborainkat Borbély Balázs a kiváló TSMT terapeutánk tartja, aki ért a gyerekek nyelvén.

– Mert ezek a természetközeli kalandok a gyerekeket éltető erővel töltik el.

– Mert minden egyes pici, saját teljesítményként elért sikerélmény boldogítóan hat az agyukra, testükre, lelkükre egyaránt.

– Mert ezek az élmények erősítik a gyerekek önbizalmát, miközben szinte észrevétlenül ügyesednek.

– Mert a szabad levegőn átélt kalandok révén a gyerekek folyamatosan használják a testüket, amely tapasztalatok alapvetően meghatározóak a kognitív fejlődés szempontjából, valamint az agyukban lévő legfontosabb idegi áramkörök kialakításához.

Már vannak olyan tanulmányok, melyek bizonyítják: azok az alsó tagozatos gyerekek, akik jók matekból, különösen jól tudnak egyensúlyozni. Az ember úgy szerzi meg a háromdimenziós és absztrakt gondolkodáshoz, illetve a matematikához szükséges feltételeket, hogy megtanulja egyensúlyban tartani a testét.” (G. Hüther)

 

A fentieket figyelembe véve sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe a Vissza a Vadonba Gyermekfejlesztő Módszertani Kutató Központ nyári táborait:

Biciklis tábor

Biciklis tábor erdei körülmények között: közös ebédfőzéssel, táborozással és játékokkal.

Kenutábor

Csobbanással egybekötött mentőmellényes kenutábor, amely során a vízi élővilágot is megtekintjük.